Krokante dunne aardappelschijfjes met ui en bacon
Bak de aardappelschijfjes samen met de ui en bacon lekker krokant in de airfryer. Serveer met een krokante rozemarijnschnitzel en erwtjes voor een simpel maar overheerlijk diner.
Ingrediënten:
Voor de krokante aardappelschijfjes met ui en bacon:
- 450 g Cêlavíta’s verse dunne aardappelschijfjes
- 2 el zonnebloemolie
- Peper en zout, naar smaak
- 75 g baconreepjes
- 1 ui in halve ringen
Voor de rozemarijnschnitzel:
- 2 gepaneerde kipschnitzels
- 1 tak rozemarijn, fijngehakt
- 2 el zonnebloemolie
Voor de erwtjes:
- 300 g diepvrieserwtjes, ontdooid.
- 1 klontje boter
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de airfryer voor op 200°C. Meng de aardappelschijfjes met zonnebloemolie, peper en zout en baconreepjes. Bak de aardappelschijfjes in de airfyer in ca. 12 minuten goudbruin, schud de aardappelschijfjes halverwege om en voeg dan de halve uienringen toe.
Maak de airfryer leeg na ca. 12 minuten en ga verder met de rozemarijnschnitzels.
Stap 2:
Besprenkel de gepaneerde kipschnitzels met zonnebloemolie en leg ze in de voorverwarmde airfryer. Bestrooi de schnitzels met de gehakte rozemarijn en bak ze op 200°C in ca. 15 minuten goudbruin en krokant. Als de rozemarijnschnitzels goudbruin zijn, haal je ze uit de airfryer en leg je ze op een keukenpapiertje. Daarna vul je de airfryer weer met de aardappelschijfjes en laat je deze ca. 3 minuten nog goed doorwarmen.
Stap 3:
Verwarm de diepvrieserwtjes volgens aanwijzing op de verpakking in de magnetron en meng er een klontje roomboter doorheen als ze klaar zijn.