Krokante aardappelroos met kalfssaltimbocca en gesmoorde paprika
Verras je gasten met deze prachtige roos van aardappelschijfjes. Serveer met een smaakvol stukje vlees. Zo steel je direct de show.
Ingrediënten:
Voor de krokante aardappelroos:
- 1 el zonnebloemolie
- 450 g Cêlavíta’s Pieperschijfjes
- 2 eieren, maat m
- 50 ml melk
- 1 kleine knoflookteen, geraspt
- Peper en zout, naar smaak
Voor de kalfssaltimbocca:
- 4 kalfsfiletlapjes, dun geplet
- 4 plakken parmaham
- 8 blaadjes salie
- Peper en zout, naar smaak
- 2 el olijfolie
Voor de gesmoorde paprika:
- 3 rode paprika’s, in reepjes
- 1 ui, in halveringen
- 2 el olijfolie
- 1 takje tijm fijngehakt
- 1 el kappertjes met 1 el aanhangend vocht
- Peper en zout, naar smaak
Extra nodig:
- 4 mini-bakblikjes
- Cocktailprikkertjes
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Stap 1:
Smeer de bakblikjes in met zonnebloemolie. Leg de dunne aardappelschijfjes overlappend rond in de bakblikjes, ongeveer 2 lagen dik.
Klop de eieren los samen met de melk, geraspte knoflook en peper en zout. Verdeel het eimengsel over de 4 gevulde bakblikjes. Bak de aardappelschijfjes in een voorverwarmde oven op 180°C goudbruin in ca. 25 minuten. Halverwege de baktijd de aardappelroosjes platduwen met behulp van een lepel.
(Dit kan als voorbereiding gedaan worden. De aardappelrozen kunnen in de koelkast bewaard worden. Ze kunnen zonder vorm in een voorverwarmde oven opgewarmd worden.)
Stap 2:
Beleg de kalfsfiletlapjes met een plak parmaham, 2 blaadjes salie en een beetje peper. Rol de kalfsfiletlapjes strak op. Steek er 2 cocktailprikkertjes doorheen, zodat het vlees opgerold blijft.
(Bewaar in de koelkast voor later gebruik en haal het vlees een half uur voorafgaand aan de eindbereiding uit de koelkast.)
Peper en zout de kalfssaltimbocca rondom naar smaak. Bak de saltimbocca’s in olijfolie, op matig vuur, rondom in 7 à 8 minuten, tot rosé. Draai het vlees niet te vaak om tijdens het bakken.
Laat het vlees 5 minuten rusten in aluminiumfolie voordat je het aansnijdt en serveert.
Stap 3:
Meng de paprikareepjes, ui, olijfolie en tijm in een ruime bakpan. Bak het mengsel aan, zet daarna het vuur laag en doe een deksel op de pan. Gaar de paprikareepjes in ca 35 minuten, roer tussendoor een enkele keer door. Na 25 minuten voeg je de kappertjes met aanhangend vocht en wat peper en zout toe. Smoor de paprika’s nog circa 5 à 10 minuten op matig vuur.
Serveer de kalfssaltimbocca samen met de aardappelroos en gesmoorde paprika’s. Garneer met wat losse blaadjes salie.
Tip:
Van dit gerecht kun je alle onderdelen al voorbereid startklaar hebben staan voor tijdens een dinertje. De aardappelroos en de gesmoorde paprika kan zelfs al een dag eerder klaargemaakt worden.
Tip:
Als kalfsvlees te duur is, kan dit gerecht ook gemaakt worden met kip. Snijd de kipfilet door de helft en plet deze tot een schnitzel als basis voor de saltimbocca. Het garen van de kip duurt wel langer, aangezien deze door en door verhit moet zijn voor het serveren.