het beste van het land?
CêlaVíta is sinds 1967 de bekendste Nederlandse producent
van koelverse aardappelspecialiteiten.
Sinds jaar en dag levert CêlaVíta aardappelproducten aan supermarkten,
de levensmiddelenindustrie, hotels, restaurants en instellingen in geheel Europa.
Wij bieden duurzame en innovatieve oplossingen voor retail en foodservice
Wist je dat er op het land al wordt bepaald welke aardappel voor welk product gebruikt gaat worden? We
maken zelf de selectie en geloof ons, alleen de beste aardappels zijn goed genoeg. En als we die gevonden
hebben dan volgt de beste zorg. Van grondig wassen in Veluws bronwater tot het bepalen van de beste
kookeigenschappen. We voegen geen conserveringsmiddelen toe aan ons mooie product. Wij houden van dit
mooie en pure stukje Hollandse kost.
Bij CêlaVíta in Wezep werken circa 215 medewerkers met een gemeenschappelijke passie: de passie voor aardappelen. Wij willen mensen verbinden via onze heerlijke, duurzame en gemakkelijke, koelverse aardappel specialiteiten. Duurzaamheid staat daarin voorop, want alles wat we doen begint in de grond bij de onze telers.
Rijke Historie
De koelverse aardappel hebben we ruim 50 jaar geleden geïntroduceerd in de supermarkt. Destijds een primeur en nu niet meer weg te denken.
We vernieuwen ons assortiment voortdurend om aan de veranderende smaakvoorkeuren en wensen van onze klanten te voldoen.
Onze aardappel is het antwoord.
Sinds 1967.
Tijdslijn Historie
1967 Opgericht als Centraal Aardappel Bedrijf
(CAB) in Wezep
1970 Onderdeel van Coöperatie Agrico
1974 Start met het schillen van de aardappels
1976 Sterke verbetering in het schilprocéde
door warmschillen
2005 CêlaVíta wordt een zelfstandige B.V.
2005 CêlaVíta wordt onderdeel
van Bieze Food Group
2012 CêlaVíta wordt onderdeel van McCain
2024 CêlaVíta gaat zelfstandig verder onder de naam CêlaVíta Foods B.V.
Trots Op Onze Kriel
Bij CêlaVíta denk je al snel aan Krieltjes. En daar zijn we best trots op. Deze kleine, smakelijke aardappel hebben we ruim 50 jaar geleden mogen introduceren op de markt en is uitgegroeid tot een favoriet in vele huishoudens en restaurants.
Vroeger kwam de kriel niet eens op tafel, want te kleine aardappelen werden afgekeurd voor consumptie. Ze waren namelijk lastig te schrappen. Ze werden opzij gezet en als veevoer doorverkocht. Zonde toch van al die vitaminerijke aardappeltjes? Om de bedoening van het schrappen te ontzorgen, bedachten we de krieltjes vers én geschrapt aan te bieden. Een schot in de roos! Leuk voor de consument maar ook voor de aardappeltelers, zij konden nu meer rendement halen uit iedere hectare aardappelland.
Onze Telers
Om de lekkerste aardappel te telen, heb je de beste mensen nodig. CêlaVíta selecteert de meest gepassioneerde Hollandse telers om er zeker van te zijn dat de lekkerste aardappel uit de grond komt. Met regelmaat lopen we samen met deze teler over het land om te kijken hoe onze aardappelen groeien. Zo halen we alles uit het aardappelras, maar ook het beste uit de Hollandse grond. Al onze telers zijn Global G.A.P.
(Good agriculture practices) gecertificeerd.
Onze telers zoeken de beste oplossingen voor mens en milieu.
De telers delen onze drang naar duurzaamheid. Ze kiezen waar mogelijk voor natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Door het planten van de juiste bloemen langs de randen van de velden, treden bijen en hommels voor ons op in de bestrijding van bijvoorbeeld bladluis. Om onszelf voortdurend uit te dagen hebben we eigen proefvelden om nieuwe soorten te testen of om onze huidige soorten nog beter te laten groeien.
Meer weten over onze duurzame landbouw?
Klik hier
Gegarandeerd Lokaal
CêlaVíta werkt met een solide leveranciersketen van zoveel mogelijk Nederlandse telers en verwerkt aardappelen met lokaal bronwater.
Als de teler de aardappel uit de grond haalt dan weet hij dat het product binnen 24 uur al in de supermarkt kan liggen!
De aardappel is in de tussentijd gewassen met water uit onze eigen bron, gelegen onder de Veluwe.
Constante Kwaliteit
CêlaVíta’s productieproces is gebaseerd op het waarborgen van een constante kwaliteit van zowel de producten als het productieproces. We maken zelf de selectie van alleen de beste aardappels van de meest gepassioneerde telers.
Dan volgt de beste zorg. Van grondig wassen in Veluws bronwater tot het bepalen van de beste kookeigenschappen. Geen conserveringsmiddelen voor dit pure product! We leveren super vers. Tussen teler en supermarkt zit vaak nog geen 24uur tijdsverschil!
Tijd Besparen
Producten van CêlaVíta onderscheiden zich door het gemak in bereiding, dit bespaart tijd, energie en dus kosten.
Het blancheren (kort voorkoken en terug koelen) en schillen doen wij zodat jij in een handomdraai een verse maaltijd op tafel kan zetten.