Frittata met verse dunne aardappelschijfjes
Gebruik je groenten kliekjes uit de koelkast voor deze heerlijke frittata! Je maakt hem met CêlaVíta’s verse dunne pieperschijfjes en een mix van groenten naar keuze. Serveer hem met een frisse groene salade voor een complete maaltijd!
Ingrediënten:
- 2 el zonnebloemolie
- 450 g Cêlavíta’s verse dunne pieperschijfjes
- 400 g gesneden roerbak mix groenten naar keuze
- 8 eieren, maat m
- 50 ml melk
- 200 g oude kaas, geraspt
- Peper en zout, naar smaak
- 150 g slamelange
- Balsamicodressing, naar smaak
- 100 g cherrytomaatjes, in kwarten
Bereidingswijze
Stap 1: Verhit een ruime koekenpan met zonnebloemolie. Bak de verse dunne aardappelschijfjes in ca. 8 minuten op matig vuur goudbruin. Voeg de roerbakgroentemix toe en bak dit op matig vuur nog ca. 3 minuten mee.
Stap 2: Klop ondertussen de eieren los en voeg de melk, 2/3e van de oude kaas, peper en zout toe. Schenk het eimengsel op de aardappelschijfjes met groenten. Laat dit met de deksel op de pan op een laag vuur stollen. Dit duurt zo’n 8 à 10 minuten.
Stap 3: Keer de frittata om in de pan, met behulp van het deksel. Laat de frittata op het deksel glijden en laat hem weer in de pan vallen. Bak de frittata nog ca 3 minuten op de andere zijde en bestrooi de bovenkant met de overgebleven geraspte oude kaas.
Stap 4: Meng ondertussen de slamelange met de balsamicodressing en de cherrytomaatjes.
Laat de frittata uit de pan glijden op een mooie serveerplank.
Snijd de frittata aan tafel in stukjes en serveer met de slamelange.
Extra nodig: Ruime koekenpan met deksel, serveerplank.
Tip: Dit gerecht kan ook (in een kleinere hoeveelheid) in de airfryer gemaakt worden met een passend bakaccessoire op 180°C. Of in de oven op 200°C.
Tip: Dit is een mooi recept voor restverwerking. Maak je groenten kliekjes op i.p.v. een voorgesneden roerbakmix te gebruiken.