Ga naar de inhoud
`
Aardappelschijfjes met sriracha aoli, kippenvleugels en wortel
Ben jij een aifryer fan? Houd je niet van een slappe hap? Of heb jij je aardappels het liefst zo krokant mogelijk? Ga dan voor dit lekkere recept!
Hoofdgerecht
2 personen
60-75 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 1 zakje CêlaVíta aardappelschijfjes
  • 8 gemarineerde kippenvleugels
  • 1 bos wortel
  • 1 takje rozemarijn

 

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 el yoghurt mayonnaise
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl sriracha
Bereidingswijze

Stap 1:

Maak de wortel schoon en snijd het groen er vanaf. Besprenkel dit met olie, voeg de blaadjes van de rozemarijn toe en meng alles goed. Zet dit vervolgens in de oven op 200ºC voor 30 minuten tot ze gaar zijn. De wortel kan ook gegaard worden in de airfryer op 180ºC voor 15 minuten.

 

Stap 2:

Doe de aardappelschijfjes in de airfryer op 175ºC voor 19-21 minuten, tot ze mooi bruin zijn. Schud tussendoor goed om.

 

Stap 3:

Bak de kippenvleugels in de airfryer op 180ºC voor 16 minuten of tot ze mooi bruin zijn. Draai ze halverwege om.

 

Stap 4:

Meng 2 eetlepels yoghurt mayonnaise met een theelepel knoflookpoeder en een eetlepel sriracha. Meng dit goed.

Serveer de aardappelschijfjes met de wortels, kippenvleugels en de sriracha aioli.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker