Ga naar de inhoud
`

Bratkartoffeln met zuurkool, spekjes en rookworst

Warm jezelf op met dit heerlijke wintergerecht. Eenvoudig te bereiden, maar boordevol smaak.

Hoofdgerecht
3 personen
45 minuten

Ingrediënten:

Product

Voor de bratkartoffeln:

  • 450 g Cêlavíta’s verse dunne aardappelschijfjes
  • 2 el roomboter, gesmolten
  • 75 g spekreepjes
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 rookworst, in plakjes gesneden

 

Voor de zuurkool:

  • 500 g zuurkool, kant en klaar

 

Voor de mosterd-crème fraîche:

  • 3 el crème fraîche
  • 1/2e el grove mosterd

 

Extra nodig:

Grote ovenschaal

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de dunne aardappelschijfjes met de gesmolten boter en spekreepjes. En maak op smaak met peper en zout. Schep ze in een ovenschaal en bak de aardappelschijfjes in ca. 35 à 40 minuten goudbruin.
Halverwege de baktijd een keer doorroeren en de plakjes rookworst toevoegen aan de ovenschaal.

 

Stap 2:

Spoel de zuurkool met water en verwarm de zuurkool naar aanwijzing op de verpakking.

 

Stap 3:

Meng de crème fraîche met de mosterd.

 

Serveer de bratkartoffeln met de zuurkool en de mosterd-crème fraîche.

 

Tip: 

De bratkartoffeln kunnen ook gemaakt worden in de airfryer op 200°C.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker