Aardappel-vissalade
Ingrediënten:
- 450 g Cêlavíta’s pieperschijfjes
- 200 g vis naar keus; vers/gepocheerd, gerookt, blik
- 2 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 2 augurken, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1/4e bosje dille, fijngesneden
- 1/2e komkommer, ter garnering
- 1 tomaat, ter garnering
Bereidingswijze
Stap 1:
Blancheer de aardappelschijfjes: Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelschijfjes in ca 3 minuten gaar. Schep ze daarna op een ruime schaal met keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
Bewaar de mooie hele plakjes om te gebruiken ter garnering. De overige schijfjes worden gebruikt voor de aardappel-vissalade.
Stap 2:
Als de aardappelschijfjes zijn afgekoeld kan de salade gemengd worden. Meng de aardappelschijfjes met de vis, mayonaise, crème fraîche, augurkblokjes, gesnipperde rode ui en fijngesneden dille.
Stap 3:
Schep de salade op een schaal en maak er de vorm van een vis van. Maak met de achtergebleven aardappelschijfjes en plakjes komkommer schubben op de vis. Gebruik de tomaat als garnering om ogen en vinnen te maken.