`
Bratkartoffeln met zuurkool, spekjes en rookworst
Warm jezelf op met dit heerlijke wintergerecht. Eenvoudig te bereiden, maar boordevol smaak.
Hoofdgerecht
3 personen
45 minuten
Ingrediënten:
Voor de bratkartoffeln:
- 450 g Cêlavíta’s verse dunne aardappelschijfjes
- 2 el roomboter, gesmolten
- 75 g spekreepjes
- Peper en zout, naar smaak
- 1 rookworst, in plakjes gesneden
Voor de zuurkool:
- 500 g zuurkool, kant en klaar
Voor de mosterd-crème fraîche:
- 3 el crème fraîche
- 1/2e el grove mosterd
Extra nodig:
Grote ovenschaal
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de dunne aardappelschijfjes met de gesmolten boter en spekreepjes. En maak op smaak met peper en zout. Schep ze in een ovenschaal en bak de aardappelschijfjes in ca. 35 à 40 minuten goudbruin.
Halverwege de baktijd een keer doorroeren en de plakjes rookworst toevoegen aan de ovenschaal.
Stap 2:
Spoel de zuurkool met water en verwarm de zuurkool naar aanwijzing op de verpakking.
Stap 3:
Meng de crème fraîche met de mosterd.
Serveer de bratkartoffeln met de zuurkool en de mosterd-crème fraîche.
Tip:
De bratkartoffeln kunnen ook gemaakt worden in de airfryer op 200°C.