Ga naar de inhoud
`

Aardappelsalade met gerookte kip, mango en kerriemayonaise

Een frisse aardappelsalade met kerriemayonaise, hiermee proef je het voorjaar en de zomer!

Bijgerecht
2-3 personen
40-50 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 1 zak CêlaVíta minikrieltjes, 450 g
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 mango, geschild en in blokjes gesneden
  • Veldsla en tuinkers ter garnering
  • 150 g gerookte kipfilet, in plakjes gesneden

 

Voor de kerriemayonaise:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1/2e teen knoflook, geraspt
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • Peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de zonnebloemolie in een kleine steelpan. Fruit hierin de kerriepoeder en geraspte knoflook ongeveer 1 minuut. Schep de kerrie-olie in een mengkom om af te koelen.

 

Stap 2:

Blancheer de minikriel; Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de minikriel 3 minuten, schep ze daarna in een ruime schaal om af te koelen.

 

Stap 3:

Als de kerrie-olie is afgekoeld kun je de kerriemayonaise afmaken door de gembersiroop, mayonaise en crème fraîche door de kerrie-olie te mengen. Maak de mayonaise op smaak met peper en zout.

 

Stap 4:

Als de minikriel is afgekoeld kun je deze mengen met de gesnipperde rode ui, mangoblokjes en kerriemayonaise.

Verdeel de salade over de borden, serveer er wat veldsla en tuinkers bij. Serveer de gesneden gerookte kipfilet bovenop.

 

Variatietip: Snijd de gerookte kip in blokjes om door de salade te mengen en je hebt een lekkere salade voor bij de BBQ of gourmet. Vervang de kipfilet door vis of gekookt ei, wanneer je geen vlees eet.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker