![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/pieper_notext.png.637b12.webp)
`
![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/pieper_notext.png.637b12.webp)
Gegratineerde Mini-Krieltjes uit de oven
Makkelijk en lekker! In een handomdraai staat dit gerecht op tafel. Zo heb je meer tijd voor andere zaken, bijvoorbeeld tijdens een drukke werkweek.
![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/gerecht.png.29b722.webp)
Bijgerecht
![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/persoon.png.31046d.webp)
4 personen
![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/klok.png.e8f983.webp)
35 minuten
Ingrediënten:
![Product](https://celavita.nl/app/uploads/2024/01/Kleintje-kriel-450g-2-3.png)
- CêlaVita Mini-Krieltjes (700 g)
- 200 g ham, in dikke plakken
- 3 bosuitjes
- 125 ml slagroom
- Snufje zout en peper
- 150 g geraspte jongbelegen kaas
Extra nodig:
4 kleine ovenschaaltjes
Bereidingswijze
Voorbereiden
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 kleine ovenschaaltjes in. Snijd de ham in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
Stap 2:
Meng de krieltjes met de ham en bosui en verdeel ze over de ovenschaaltjes.
Bereiden
Stap 3:
Roer wat zout en peper door de room en schenk de room over de krieltjes. Strooi de kaas erover.
Stap 4:
Schuif de schaaltjes in de oven en laat de krieltjes in 25 minuten goudbruin en gaar worden. Lekker met een kleurige tomatensalade.