Mexicaans gevulde wraps
Zin in de smaak van Mexico, maar even geen zin in taco’s? Ga dan voor deze Mexicaanse wraps. Aardappeltjes zorgen ervoor dat het maaltje goed vult. Smakelijk voor twee personen.
Ingrediënten:
- 300 gram CêlaVíta Mini krieltjes (verpakking 450 gram)
- 1 worteltje
- Enkele bladeren ijsbergsla
- 2 eetlepels zure room
- 2 eetlepels geraspte kaas
- 1 kleine ui
- 1 kleine rode peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram rundergehakt
- 1 klein blikje maïs (150 gram)
- 1 klein blikje rode kidneybonen (ca. 160 gram)
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 4 kleine of 2 grote wraptortilla’s
Bereidingswijze
Stap 1:
Snij het worteltje in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij de rode peper in reepjes.
Stap 2:
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, wortel en peper 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de aardappeltjes toe en bak het samen tot de aardappeltjes gaar zijn. Dit duurt ongeveer 12 minuten.
Stap 3:
Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken. Schep ze door het aardappel-gehakt mengsel samen met de tomatenketchup en warm het even goed door.
Stap 4:
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid de wraps uit op een bord, beleg ze met de sla en schep het aardappel-gehaktmengsel erop.
Tip:
Bak je de wraps af in de oven, bestrijk de wraps dan met crème fraîche i.p.v. zure room en strooi de kaas erover voordat je het in de oven zet.
Stap 5:
Schep op elke tortilla ½ – 1 lepel zure room en wat geraspte kaas. Vouw de wraps dicht en serveer direct.