Ga naar de inhoud
`

Krieltjessalade met asperges, artisjok en tuinkers

Deze groene aardappelsalade met asperges, prei, artisjok en tuinkers is niet alleen gezond, maar ook heel lekker!

Bij- of Hoofdgerecht
3 personen
30 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 150 g asperges, geschild, wit en/of groen 
  • 450 g Cêlavíta kleintje kriel
    150 g artisjokharten, op olie, uitgelekt
    1/3e prei, in dunne ringen gesneden 
  • 3 el Griekse yoghurt 
  • 1 el olie van de artisjokharten 
  • 1 teen knoflook, geraspt 
  • 1/2e citroen, rasp en sap 
  • Peper en zout, naar smaak 
  • 10 g verse dille, fijngesneden 
  • 1 bakje tuinkers

Bereidingswijze

Stap 1:  

Breng een ruime pan water aan de kook. Blancheer de asperges; voeg de asperges toe aan het kokende water, kook de (groene) asperges beetgaar in ca. 3 minuten. Koel de (groene) asperges terug in koud water. (Witte asperges uit het water scheppen en op kamertemperatuur laten afkoelen).
Gebruik dit kookvocht om ook de mini krieltjes te koken. Kook de krieltjes ca. 6 minuten. Schep ze daarna op een ruim bord om af te koelen en droog te stomen.  

Snijd de asperges; bewaar de kopjes, snijd de stelen in plakjes. 

 

Stap 2:  

Meng in een ruime schaal de gekookte aspergeplakjes, krieltjes, artisjokharten en preiringen.  Maak een saus van de Griekse yoghurt, artisjokhartolie, knoflook, citroenrasp en -sap, peper en zout en fijngesneden dille.  

 

Stap 3: 

Meng de salade met de saus en verdeel deze over de borden of schep deze in een ruime schaal. Bestrooi de salade met een ruime hoeveelheid tuinkers. 


Tip: Deze salade kan ook al een dag vooraf gemaakt worden. Voeg de tuinkers pas toe wanneer de salade wordt geserveerd. 

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker