Gevulde puntpaprika met mini-krieltjes
Met een vulling van gehakt, tomaat en mozarella. Serveer ze met mini-krieltjes met Italiaanse kruiden.
Ingrediënten:
- 450 g Cêlavíta mini-krieltjes
- 2 puntpaprika’s
- 1 el paneermeel
- 200 g rundergehakt
- 2 el pesto
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geraspt
- Zout en peper, naar smaak
- 12 cherry tomaatjes, gehalveerd
- 125 g mozzarella, in dunne plakjes gesneden
- 1 tl oregano
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el olijfolie
- Evt. verse basilicum
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de rode puntpaprika’s over de lengte. Verwijder de zaadlijst. Leg ze op een ruime ovenschaal en bestrooi ze met een beetje paneermeel.
Stap 2:
Meng het rundergehakt met de pesto, gesnipperde rode ui, geraspte knoflook en zout en peper naar smaak. Verdeel het gemengde gehakt over de 4 halve puntpaprika’s.
Leg bovenop het gehakt de gehalveerde cherrytomaatjes en mozzarella om en om neer. Bestrooi de gevulde puntpaprika’s met wat oregano en zout en peper.
Stap 3:
Verdeel de mini-krieltjes over de ovenschaal bij de gevulde puntpaprika’s en besprenkel ze met een klein beetje olijfolie en de Italiaanse kruiden.
Bak de gevulde puntpaprika’s en mini krieltjes in circa 20 minuten in de oven. Roer de mini krieltjes halverwege het bakproces een keer door voor een goudgeel en gaar resultaat.