Ga naar de inhoud
`
Tajine met kabeljauw
Hoofdgerecht
Voor 3 personen
40 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 3 el olijfolie
  • 100 g wortel, geschild en in plakjes gesneden,
  • 1 ui, geschoond en in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, geschoond en in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
    500 g Cêlavíta’s vastkoker, gehalveerd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 chilipepertje, in ringetjes gesneden
  • 400 g tomatenblokjes op sap
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 150 ml warm water
    3 el olijven
  • 3 moten kabeljauw à 100 g stuk
    Turks brood
Bereidingswijze

Stap 1:

Verhit de tajine met de olijfolie. Voeg hieraan de wortel, ui, knoflook en twee kleuren paprika toe. Bak dit ca. 2 minuten. Voeg dan de aardappel, paprikapoeder, komijnzaadjes en chilipeper toe. Bak dit ca. 3 minuten mee.

Voeg aan de tajine de tomatenblokjes, het groentebouillonblokje en water toe. Zet de tajine op laag vuur en roer dit goed door. Warm de tajine met deksel erop 15 minuten door op matig vuur.

 

Stap 2:
Voeg de olijven toe aan de tajine en leg de mootjes kabeljauw erbovenop. Doe de deksel weer op de tajine en gaar het geheel nog ca. 10 minuten verder.

 

Bak ondertussen het Turks brood naar aanwijzing op de verpakking. Serveer de tajine met Turks brood om te dippen.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker