Ga naar de inhoud
`

Tajine met kabeljauw

Een tajine is oorspronkelijk een stoofpot van aardewerk, deze wordt veel gebruikt bij recepten uit de Marokkaanse keuken. Heb je geen tajine? Je kan ook een hapjespan met deksel gebruiken.

Hoofdgerecht
Voor 3 personen
40 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 500 g Cêlavíta’s vastkoker, gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • 100 g wortel, geschild en in plakjes gesneden,
  • 1 ui, geschoond en in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, geschoond en in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 chilipepertje, in ringetjes gesneden
  • 400 g tomatenblokjes op sap
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 150 ml warm water
    3 el olijven
  • 3 moten kabeljauw à 100 g stuk
    Turks brood

Bereidingswijze

Stap 1:

Verhit de tajine met de olijfolie. Voeg hieraan de wortel, ui, knoflook en twee kleuren paprika toe. Bak dit ca. 2 minuten. Voeg dan de aardappel, paprikapoeder, komijnzaadjes en chilipeper toe. Bak dit ca. 3 minuten mee.

Voeg aan de tajine de tomatenblokjes, het groentebouillonblokje en water toe. Zet de tajine op laag vuur en roer dit goed door. Warm de tajine met deksel erop 15 minuten door op matig vuur.

 

Stap 2:
Voeg de olijven toe aan de tajine en leg de mootjes kabeljauw erbovenop. Doe de deksel weer op de tajine en gaar het geheel nog ca. 10 minuten verder.

 

Bak ondertussen het Turks brood naar aanwijzing op de verpakking. Serveer de tajine met Turks brood om te dippen.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker