Ga naar de inhoud
`

Romige aardappel-paddenstoelenschotel met Shanghai paksoi

Kookinspiratie nodig? Probeer deze heerlijke stoofschotel met aardappels en paddenstoelen. Heel erg lekker en gezond!

Veganistisch hoofdgerecht
3 personen
30 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 2 el olijfolie
  • 250 g paddenstoelenmix, geschoond
  • 500 g oma’s kookvast aardappelen, gehalveerd
  • 1 prei, gewassen en in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geschoond en in plakjes gesneden
  • 2 takjes rozemarijn, gerist en fijngehakt
  • ½ el bloem
  • 150 ml groentebouillon (van een blokje)
  • 150 ml plantaardige kookroom
  • 150 g sugarsnaps, geschoond
  • 3 stuks Shanghai paksoï, gehalveerd over de lengte
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el zoute sojasaus
  • 1 bosuitje, in ringetjes gesneden

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm een ruime stoofpan met 2 eetlepel olijfolie. Bak hierin de paddenstoelenmix circa 3 minuten. Voeg hierna de kookvaste aardappelen, preiringen, knoflook en rozemarijn toe en bak dit circa 2 minuten aan. Voeg daarna een halve eetlepel bloem toe en bak dit kort mee. Blus de pan af met de groentebouillon en de plantaardige kookroom. Breng het geheel kort aan de kook. Zet de pan daarna op laag vuur en doe de deksel op de pan. Controleer na 14 minuten de gaarheid van de aardappelen. (Indien nodig tussendoor een beetje water toevoegen aan de pan).

Stap 2: Ondertussen blancheer je de sugarsnaps. Breng ze in een ruime pan met water aan de kook. Kook de sugarsnaps circa 3 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze koud.

Stap 3: Als de aardappelen gaar zijn kan de paksoï gebakken worden. Verhit een ruime bakpan. Bak de paksoï in 1 eetlepel zonnebloemolie rondom aan. Blus de paksoï af met 1 eetlepel zoute sojasaus en haal de pan daarna van het vuur.

Stap 4: Meng de sugarsnaps door de stoofpan. Serveer de aardappel-paddenstoelenschotel in een diep bord met de gebakken paksoï en wat fijngesneden bosui ringetjes.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker