`
Aardappelsalade
Het is onverwacht een warme dag geworden en je hebt geen zin in een zware maaltijd? Ga dan voor deze zomerse aardappelsalade als hoofd- of bijgerecht. Simpel, maar zonder enige concessies te doen in smaak. Want concessies, daar houden we niet van! Dit recept is gemaakt door: Jaimy van Dijke (www.jaimyskitchen.nl)
Hoofdgerecht
5 personen
20 minuten
Ingrediënten:
- CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (900 gram)
- 1,5-2 theelepels mierikswortel-pasta (Kuhne) of mosterd
- 3 eetlepels magere yoghurt
- 1 bosje bieslook
- 1 bakje tuinkers
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 2 eetlepels kappertjes
- Snufje peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1:
Zet een pan met gezouten water op en kook de aardappels in ca. 12 minuten gaar. Let op: laat ze nog even stevig doorkoken.
Stap 2:
Maak ondertussen de dressing van de mierikswortelpasta en de yoghurt.
Stap 3:
Hak de bieslook en knip de tuinkers. Meng dit met de yoghurt en breng op smaak met de azijn, peper en zout.
Stap 4:
Giet de aardappels af en spoel ze met koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 5:
Meng de aardappels met de dressing en voeg de kappertjes toe.