Ga naar de inhoud
`

Aardappelsalade

Het is onverwacht een warme dag geworden en je hebt geen zin in een zware maaltijd? Ga dan voor deze zomerse aardappelsalade als hoofd- of bijgerecht. Simpel, maar zonder enige concessies te doen in smaak. Want concessies, daar houden we niet van! Dit recept is gemaakt door: Jaimy van Dijke (www.jaimyskitchen.nl)

Hoofdgerecht
5 personen
20 minuten

Ingrediënten:

Product
  • CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (900 gram)
  • 1,5-2 theelepels mierikswortel-pasta (Kuhne) of mosterd
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Snufje peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1:

Zet een pan met gezouten water op en kook de aardappels in ca. 12 minuten gaar. Let op: laat ze nog even stevig doorkoken.

 

Stap 2:

Maak ondertussen de dressing van de mierikswortelpasta en de yoghurt.

 

Stap 3:

Hak de bieslook en knip de tuinkers. Meng dit met de yoghurt en breng op smaak met de azijn, peper en zout.

 

Stap 4:

Giet de aardappels af en spoel ze met koud water om het kookproces te stoppen.

 

Stap 5:

Meng de aardappels met de dressing en voeg de kappertjes toe.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker