Hurry Curry
Weinig tijd? Deze heerlijke rode curry met kleintje kriel zet je in een handomdraai op tafel.
Ingrediënten:
- 1 zak CêlaVíta’s kleintje kriel, 450 g
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 400 g bloemkool, in roosjes
- 600 ml kokosmelk
- 1 groentebouillonblokje
- 2 el rode Thaise currypasta
- 200 g kikkererwten, uitgelekt
- 1 citroen
- 1/3 bosje koriander, fijngesneden
- 2 Vegan Naanbroden
- 4 el zure room
Bereidingswijze
Stap 1:
Verhit een ruime bakpan met een scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de rode ui en knoflook tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de bloemkoolroosjes en CêlaVíta’s kleintje kriel toe en bak dit circa 2 minuten mee.
Stap 2:
Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en de rode currypasta toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat dit circa 7 minuten op matig vuur garen.
Prak ondertussen 1/3 van de kikkererwten fijn met een vork. Laat na 7 minuten het vocht (zonder deksel) iets inkoken. Voeg de geprakte en hele kikkererwten toe aan de curry. Maak de curry verder op smaak met citroensap en wat fijngesneden korianderblaadjes.
Stap 3:
Verwarm het naanbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveer de curry in diepe borden met een half naanbrood per persoon, een lepel zure room en wat extra koriander en citroen voor de liefhebber.