- CêlaVíta Vastkokende aardappelen (500 gram)
- Snufje peper en zout
- Snufje nootmuskaat
- Handje peterselie
- 25 gram boter
- 1 ei
- 3 eetlepels bloem
- 5 eetlepels paneermeel
Stap 1:
Doe de aardappels in een pan en vul deze met water, voeg wat zout toe en kook de aardappels gaar binnen de aangegeven tijd op de verpakking.
Stap 2:
Stamp de aardappels fijn en voeg de boter en de eidooier toe, bewaar het eiwit.
Stap 3:
Kruid de aardappelpuree met zout, peper, klein beetje nootmuskaat en peterselie en roer dit goed door elkaar.
Stap 4:
Laat de aardappelpuree goed afkoelen.
Stap 5:
Doe de bloem, het eiwit en de paneermeel in verschillende bakjes.
Stap 6:
Draai balletjes van de aardappelpuree en haal ze door de bloem, daarna door het eiwit en haal vervolgens door de paneermeel.
Stap 7:
Leg de aardappelbolletjes ca. 1 uur in de koelkast.
Tip:
Alle voorgaande stappen zijn prima een dag vantevoren te doen, zodat op het moment-suprème je de aardappelbolletjes alleen maar hoeft te frituren.
Stap 8:
Frituur de aardappelbolletjes in 1,5 minuut gaar en bruin in een frituurpan (op ca. 180°C). Let op: maximaal 6 bolletjes tegelijk.