In kruiden gesmoorde aardappels met gekookte asperges en sinaasappel-veldsla salade
Wat ons betreft is het altijd aspergetijd! In dit recept combineren we ze met een sinaasappel-veldsla salade en heerlijk gekruide Cêlavíta aardappelen!
Ingrediënten:
Voor de salade:
- 2 eieren
- 20 g hazelnoten
- 2 el olijfolie
- 2 handsinaasappels
- Zout en peper, naar smaak
- 70 g veldsla, gewassen
- 2 bosuitjes
Voor de aardappelen:
- 2 el roomboter
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 zak Cêlavíta Oma’s aardappelen vastkokend, 500 gram
- 50 ml witte wijn
- 50 ml water
- 10 g peterselie, gewassen
- 10 g bieslook
- Zout en peper, naar smaak
Voor de asperges:
- 600 g witte asperges, geschild
- Snuf zout
Extra nodig:
Dunschiller of aspergeschiller
Bereidingswijze
Stap 1:
Breng een kleine pan water aan de kook. Kook 2 eieren in circa 6 minuten zacht, laat ze koelen in koud water. Bruneer de hazelnoten in een kleine bakpan met olijfolie tot ze goudbruin zijn. Schep de hazelnoten uit de pan en bewaar de olie.
Snijd de sinaasappelpartjes uit de vliesjes van de sinaasappel; Snijd eerst de kop en kont van de sinaasappel weg, snijd daarna voorzichtig rondom de sinaasappelschil weg. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het vocht dat vrijkomt op in een apart kommetje. Maak een dressing door het opgevangen sinaasappelvocht te mengen met de olie van de hazelnoten en zout en peper naar smaak.
Stap 2:
Verwarm een ruime stoofpan, smelt hierin 2 eetlepels roomboter. Fruit de gesnipperde ui tot deze glazig is. Voeg de aardappelen en de wijn toe aan de pan. Laat de aardappelen op matig vuur, met een deksel op de pan, gaar smoren. Dit duurt circa 12 minuten. Vul tussendoor het vocht in de pan aan met een beetje water.
Ondertussen kan de peterselie fijngehakt worden en de bieslook worden gesneden. Als de aardappelen gaar zijn maak je ze af door de kruiden eraan toe te voegen en de aardappelen op smaak te maken met zout en peper.
Stap 3:
Kook de geschilde asperges in een ruime pan met water en een snuf zout gaar: Breng het water met de asperges aan de kook met een deksel op de pan, laat dit 3 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges in het hete vocht doorgaren. De asperges zijn na 5 minuten beetgaar en na 10 minuten helemaal gaar. (Haal de asperges uit het vocht zodra ze de gewenste gaarheid hebben.)
Stap 4:
Maak de salade af. Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes. Meng de veldsla met de bosui, hazelnoten, sinaasappelpartjes en sinaasappeldressing.
Pel en halveer de eieren. Serveer de asperges met de in kruiden gesmoorde aardappels, het zachtgekookte ei en de sinaasappel-veldsla salade.