Ga naar de inhoud
`

Posh potatoes op een hotdog met truffelmayonaise

Simpel en snel, maar toch een beetje luxe door de truffelmayonaise.

Hoofdgerecht
4 personen
20 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 450 g Cêlavíta mini-krieltjes
  • 1 eidooier
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 200 ml zonnebloemolie
  • Truffeltapenade, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 Frankfurter worsten
  • 4 hotdog buns, opengesneden
    ter garnering:
  • Tuinkers
  • Verse truffel geschaafd
  • Paar stukjes augurk

Bereidingswijze

Stap 1:
Maak eerst de mayonaise: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de eidooier, witte wijnazijn en mosterd in een staafmixerbakje. Meng er al mixend met een staafmixer druppelsgewijs de zonnebloemolie en daarna truffeltapenade doorheen. Maak de mayonaise op smaak met zout en peper.

 

Stap 2:
Bak de aardappeltjes in zonnebloemolie op matig vuur goudgeel in circa 10-12 minuten en maak ze op smaak met zout en peper.

 

Stap 3:
Ondertussen de Frankfurters rustig opwarmen.

 

Stap 4:
Serveer de Frankfurters in de hotdog buns. Spuit hieroverheen de truffelmayonaise. Schep wat aardappeltjes op de hotdog en garneer de hotdogs met tuinkers, truffelplakjes en stukjes augurk.
Serveer nog wat aardappeltjes als bijgerecht.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker