`
Vegan curry met mini-krieltjes en jackfruit
Lekker snel klaar en helemaal plantaardig
Hoofdgerecht
2 personen
15 minuten
Ingrediënten:
- 450g Cêlavíta Kleintje kriel mini-krieltjes
- 4 el zonnebloemolie
- 400 g jackfruit, uitgelekt en gespoeld met koud water
- 2 el milde curry pasta
- 400 ml kokosmelk
- 200 g erwtjes, diepvries
- 60 g cashewnoten, gebrand
- Zout, naar smaak
- 2 naanbroden, afgebakken
Ter garnering:
- Verse korianderblaadjes
- Paar schijfjes limoen
- Paar lepels kokosyoghurt
Bereidingswijze
Stap 1:
Bak de aardappeltjes in een ruime pan in zonnebloemolie bijna goudgeel in circa 10 minuten.
Voeg daarna de jackfuit en curry pasta toe aan de pan, bak dit op matig vuur circa 1 minuut mee. Voeg dan de kokosmelk toe en zet het vuur laag. Laat de pan circa 2 minuten sudderen voordat je de erwten en cashews toevoegd.
Maak de curry op smaak met wat zout. Indien de curry te dik wordt een beetje water toevoegen.
Stap 2:
Serveer de curry in een diep bord met wat stukken naanbrood. Garneer met verse koriader, limoen en kokosyoghurt.