Winterwok met krokante speklapjes in sojasaus
Een heerlijke maaltijd met onze Cêlavíta Wokjes. Maak dit gerecht af met de lekkere speklapjes in het zelfgemaakte sausje en wat groenten. Dit wordt gegarandeerd genieten!
Ingrediënten:
Voor de winterwok:
- 150 g shiitakes, in plakjes
- 3 el zonnebloemolie
- 450 g Cêlavíta wokjes
- 300 g spitskool, in reepjes
- 200 g bruine bonen, (blik) afgespoeld en uitgelekt
- Zout en peper, naar smaak
- 3 bosuien, in ringetjes gesneden
Voor de speklapjes:
- 400 g speklappen, zonder zwoerd
- 2 el zoete sojasaus
- 1 el hoisinsaus
- 1 teen knoflook, geraspt
Bereidingswijze
Stap 1:
Bak de speklappen in een oven of airfryer goudbruin en krokant. Dit duurt in de airfryer ongeveer 20 minuten op 180°C of in de oven ongeveer 30 minuten op 200 °C. Maak ondertussen de lak voor op de speklapjes door de zoete sojasaus te mengen met hoisinsaus en geraspte knoflook.
Stap 2:
Bak ondertussen in een ruime bakpan de shiitake plakjes in 1 eetlepel zonnebloemolie goudbruin. Schep de shiitake uit de pan en bewaar ze even apart. Als de speklapjes goudbruin zijn kunnen ze met de sojasaus ingesmeerd worden en op lagere temperatuur worden warm gehouden (120 °C).
Stap 3:
Verhit 2 ruime bakpannen met in ieder een scheutje zonnebloemolie. Bak in de ene pan de wokjes goudbruin en krokant naar aanwijzing van de verpakking. Als de wokjes iets beginnen te verkleuren bak je in de andere pan de spitskool op hoog vuur gaar. Als de spitskool gaar is, voeg je de shiitake en uitgelekte bruine bonen eraan toe. Breng de spitskool op smaak met zout en peper. Als laatste voeg je er gesneden bosuitjes aan toe.
Serveer de wokjes met de gewokte spitskool en speklapjes. Serveer de overgebleven sojasaus apart voor de liefhebber.