Ga naar de inhoud
`

Wokjes met krokante tempeh en pikante pindapesto

Ga jij voor veganistisch vanavond? Dit is een lekkere maaltijd met gemarineerde tempeh, pindapesto en wokjes. Mmmm, dat wordt smullen!

Veganistisch hoofdgerecht
3 personen
45 minuten

Ingrediënten:

Product

Voor de aardappeltjes:

  • 450 g CêlaVíta wokjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 150 g sojaboontjes, zonder peul, evt. diepvries
  • 125 g taugé
  • 1 rode peper, in ringetjes, naar smaak

Voor de krokante tempeh:

  • 200 g tempeh
  • ½ el gembersiroop
  • 1 el zoute sojasaus
  • ½ knoflookteen geraspt
  • 2 el maïzena of aardappelzetmeel
  • 200 ml zonnebloemolie

Voor de pindapesto:

  • 75 g pinda’s, ongezouten en geroosterd
  • 15 g (Thaise) basilicum
  • 7 g peterselie
  • 1 plakje gember, zonder schil
  • Paar plakjes rode peper, naar smaak
  • 2 el arachideolie
  • Grof zeezout, naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1:

Snijd de tempeh in blokjes. Marineer de tempeh in een mengsel van gembersiroop, zoute sojasaus, knoflook en zonnebloemolie. Laat dit minimaal 30 minuten staan. Schep daarna de tempeh blokjes op het keukenpapier om uit te lekken.

 

Stap 2:

Terwijl de tempeh marineert kan de pindapesto gemaakt worden. Pureer de pinda’s, (Thaise) basilicum, peterselie, gember en rode peper samen met de arachideolie tot een dikke pasta.

 

Stap 3:

Verhit vervolgens een ruime wokpan met een scheutje zonnebloemolie. Bak de wokjes zo’n 4 minuten rondom en voeg hierna de paprikareepjes toe. Bak het geheel goudbruin en bak als laatste de sojaboontjes, taugé en rode peper 1 à 2 minuten mee.

 

Stap 4:

Bestrooi de gemarineerde en drooggedepte tempeh met wat maïzena. (Dit gaat handig met een klein zeefje). Frituur hierna de gemarineerde tempeh in een bakpan met een ruime laag zonnebloemolie. Verhit de olie en bak de tempeh goudbruin. Schep de tempeh daarna uit de olie op het keukenpapier om uit te lekken.

 

Serveer de wokschotel met de krokante tempeh en pindapesto.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker