`
Tropische wokschotel met kippendijen, mango, sesam en chilisaus
Deze maaltijd staat binnen no-time op tafel! Een tropische wokschotel met heerlijke wokjes. Perfect om na het werk te koken.
Hoofdgerecht
2 personen
15 minuten
Ingrediënten:
- 200 g kippendijen, in reepjes gesneden
- 2 el zonnebloemolie
- 450 g CêlaVíta wokjes
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 4 bosui, in stukken gesneden
- ½ mango, zonder schil in blokjes gesneden
- 1 kleine paksoi, in stukken gesneden
- 1 el witte sesamzaadjes
- 2 el chilisaus
- Zout, naar smaak
- 2 el gebakken uitjes
Extra nodig:
Wokpan
Bereidingswijze
Stap 1:
Verhit een ruime wokpan met 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak de kippendijreepjes goudbruin. Schep de kippendijreepjes uit de pan en bewaar ze om later toe te voegen aan de wokschotel.
Stap 2:
Bak de wokjes in zonnebloemolie, 4 minuten rondom, in de wokpan. Voeg hierna de paprikareepjes toe en bak deze mee. Als de wokjes goudbruin zijn kan de bosui, mango en het witte van de paksoi aan de wokpan worden toegevoegd. Bak dit 2 minuten op hoog vuur mee. Voeg vervolgens de witte sesamzaadjes, gebakken kippendijreepjes, chilisaus en zout toe aan de wokpan. Voeg als laatste het groen van de paksoi toe.
Serveer de wokschotel met extra chilisaus en gebakken uitjes naar wens.