Ga naar de inhoud
`
Gesmoorde kipkluifjes in zoete ketjap en nootmuskaat met groenten en aardappel
Ben jij ook zo dol op kipkluifjes? In dit recept maak je ze in een heerlijke zoete ketjap saus. Kook wat groenten en aardappelen erbij en je maaltijd is klaar!
Hoofdgerecht
4 personen
75 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 800 g kipkluifjes
  • Peper, naar smaak
  • 100 g roomboter
  • 2 grote uien, in halve ringen gesneden
  • 8 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 2 vleestomaten, in blokjes gesneden
  • 3 kruidnagels
  • ½ nootmuskaat bolletje, geraspt
  • 200 ml ketjap manis
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 200 g wortel, geschild en gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 500 g CêlaVíta oma’s kookvast aardappelen
  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • 150 ml water
  • Zout, naar smaak

 

Extra nodig:

Magnetron en stoofpan

Bereidingswijze

Stap 1: Bestrooi de kipkluifjes rondom met peper. Verwarm een ruime stoofpan en smelt hierin 75 g roomboter. Bak de kipkluifjes in de pan rondom goudbruin en voeg hierna de gesneden ui en knoflook toe. Bak deze 3 minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes, kruidnagels en geraspte nootmuskaat toe. Bak nog 2 minuten verder.

Stap 2: Voeg de ketjap manis en het kippenbouillonblokje toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar heen. Als de ketjap kookt zet je de pan op een laag vuur en doe je een deksel op de pan. Laat de kipkluifjes 45 minuten sudderen en draai ze tussendoor een keer om. Voeg na 30 minuten de wortelstukjes toe aan de pan.

Stap 3: Voeg na 45 minuten sudderen de preiringen en paprikablokjes toe aan de pan. Laat dit nog 10 minuten verder sudderen.

Stap 4: Verwijder de aardappelen uit het zakje en doe ze in een diep bord of een magnetronschaal. Schenk 150 ml water bij de aardappelen en strooi er een snuf zout overheen. Sluit de magnetronschaal af met een deksel of sluit het bord af met bijvoorbeeld plakfolie. Afhankelijk van het grammage de aardappelen 10 minuten in de magnetron plaatsen op 900 Watt. Haal na 10 minuten de aardappelen uit de magnetron en laat het een minuutje nagaren. Giet het water af en schudt de aardappelen om met een klontje boter erbij. Breng ondertussen ook water aan de kook om de broccoliroosjes gaar te koken. Kook ze beetgaar in 3 minuten.

Serveer de stoofpan met kipkluifjes en groenten op tafel met een aparte schaal met de gekookte aardappelen en broccoli.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker