`
Gado Gado salade
Gado Gado is een koud Indisch groentegerecht met pindasaus en kroepoek. Wij vervangen de rijst door aardappels. Een smaakcombinatie waarvan wij geloven dat men in Indonesië enthousiast wordt!
Vegetarisch hoofdgerecht
Voor 4 personen
30 minuten
Ingrediënten:
- 500 g CêlaVíta’s kruimige pieper
- Zout, naar smaak
- 3 eieren
50 g taugé - 2 stuks Little gem, losse blaadjes
- 150 g wortel, geraspt
- ½ komkommer, in plakjes gesneden
- ½ rode en gele paprika, in reepjes gesneden
- 300 g pindasaus
- 1 bakje tuinkers
Kroepoek - (Optioneel gebakken uitjes)
Bereidingswijze
Stap 1:
Kook de aardappelen volgens aanwijzing op de verpakking met zout toegevoegd aan het water. Giet ze daarna af en laat ze droogstomen.
Kook ondertussen de eieren ca. 9 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze.
Blancheer in het kookvocht van de eieren de taugé; dompel de taugé 30 seconden onder in kokend water. Giet de taugé af en spoel de taugé koud.
Stap 2:
Neem een grote schaal, leg de aardappelen in het midden. Rangschik rondom de verschillende soorten groenten. Snijd de eieren in kwarten en leg deze ook rondom de aardappelen.
Verwarm ondertussen de pindasaus naar aanwijzing op de verpakking.
Stap 3:
Garneer de schaal met tuinkers en serveer er de kroepoek en warme pindasaus bij.