Ga naar de inhoud
`

Mosselen klassiek met citroenmayonaise en aardappelen uit de Airfryer

Dit recept is heerlijk voor een zonnige dag! Door de citroenmayonaise krijgen de mosselen een frisse bite en varieer eindeloos met jouw favoriete groenten. Voeg er Cêlevíta kruimige kookaardappelen aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd in slechts een halfuurtje.

Hoofdgerecht
2-3 personen
30 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 1 zak Cêlevíta Oma’s kook aardappelen kruimig, 500 g
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak

Voor de citroenmayonaise:

  • ½ citroen, rasp en sap
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche

 

Voor de mosselen:

  • 1 el roomboter
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 prei, in ringen
  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 blad laurier
  • 2 kg mosselen, gewassen
  • 200 ml droge witte wijn
  • 15 g bladselderij, fijngesneden
  • Peper, naar smaak

 

Extra nodig:

Mosselpan

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de airfryer voor. Bereid de aardappelen volgens aanwijzing op de verpakking.

 

Stap 2:

Meng voor de citroenmayonaise de rasp en sap van een halve citroen met de mayonaise en crème fraîche.

 

Stap 3:

Verwarm de mosselpan en smelt een eetlepel roomboter. Fruit hierin de ui, prei, bleekselderij en laurierblad circa 5 minuten. Voeg de mosselen en de wijn toe. Gaar de mosselen met de deksel op de pan. Schud de pan tussendoor een paar keer om. Als de mosselschelpen open staan zijn de mosselen gaar. Maak de mosselen af met gesneden bladselderij en wat peper.

 

Tip:

Varieer met diverse smaken in jouw mosselpannetje: Vervang bijvoorbeeld de wijn door bier, of groentebouillon wanneer je geen alcohol drinkt. Voeg aan de mosselgroenten diverse groenten en kruiden toe naar eigen wens.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker