Ga naar de inhoud
`

Zomerstamppot met rucola, zongedroogde tomaat, pesto en pijnboompitten.

Stamppot in de zomer? Waarom niet! Deze stamppot met rucola, zongedroogde tomaat, pesto en pijnboompitten moet je proberen.

Hoofdgerecht
4 personen
25 minuten

Ingrediënten:

Product

Voor de stamppot:

  • 900 g Cêlavíta Kruimige piepers aardappelen
  • 2 el roomboter
  • 2 el pesto
  • Melk, naar smaak
  • Peper en zout, naar smaak
  • 100 g zongedroogde tomaatjes, zonder olie
  • 60g rucola, gewassen

 

 

Garnituren:

  • 150 g tros cherrytomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el pesto

 

 

Extra nodig: 2 kleine ovenschalen, pureestamper

Bereidingswijze

Stap 1: Doe de aardappelen in een ruime pan en zet ze net onder water. Breng de aardappelen aan de kook, met de deksel op de pan. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pan af en stoom de aardappelen droog. Stamp de aardappelen met de stamper en voeg de roomboter, pesto en melk naar smaak toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en meng er de zongedroogde tomaatjes en rucola doorheen.

 

Stap 2: Terwijl de aardappelen gaarkoken verwarm je de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaten op een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Leg de pijnboompitten op een andere ovenschaal. Plaats beiden in de oven en pof de tomaten in 6 minuten en rooster de pijnboompitten 5 à 7 minuten. Meng de crème fraîche en de pesto door elkaar.

 

Stap 3: Serveer de stamppot met de gepofte cherrytomaatjes, pijnboompitten en pesto-crème fraîche bovenop.

 

Tip: Dit is een erg lekkere stamppot om te combineren met vis, wat dacht je van een handje Hollandse garnalen bovenop de stamppot?

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker