Ga naar de inhoud
`
Vichysoisse met hollandse garnaaltjes
Een vichyssoise is een klassieke romige preisoep met aardappel die je koud serveert. Maar warm kan eventueel ook prima als je dat lekkerder vindt
Voorgerecht
8 personen
20 minuten (ongeveer 2 uur wachten)
Ingrediënten:
Product
  • 500 g Cêlavíta Oma’s kruimige aardappelen
  • 1 L water
  • 500 g prei, in ringen gesneden en gewassen
  • 3 groentebouillon blokjes
  • 1 laurierblad
  • 100 g crème fraîche
  • 500 à 750 ml koude volle melk
  • Peper
  • Bieslook, fijngesneden
  • 200 g Hollandse garnalen

 

Extra nodig:

Staafmixer

Bereidingswijze

Stap 1:

Breng de aardappelen aan de kook in 1 L water, samen met de prei, bouillonblokjes en het laurierblad. Kook de aardappelen met de deksel op de pan in ca. 15 minuten (iets te) gaar. Verwijder het laurierblad. Pureer de aardappelen met het kookvocht erbij. Laat de gepureerde aardappel afkoelen tot kamertemperatuur.

 

Stap 2:

Meng de crème fraiche door de gepureerde aardappelen. En voeg de melk toe. Bepaal zelf hoe dik je de soep wilt hebben door meer of minder melk toe te voegen.

 

Stap 3:

Maak de soep op smaak met peper. Schep de soep in kommetjes. Strooi er de bieslook overheen en schep er een eetlepel Hollandse garnalen bovenop. (En eventueel een klein lepeltje crème fraîche, als je deze nog wat over hebt).

Tip: 

Erg lekker om af te toppen met gebakken uitjes.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker