`
Aardappel-knoflooksoep met gamba’s en groene kruidenolie
Heerlijk voedzaam, bijzonder en lekker als lunch of voorgerecht
Bijgerecht
4 personen
30 minuten
Ingrediënten:
- 500 g Cêlavíta kruimige aardappelen
- 1 prei, in ringen gesneden, gewassen
- 3 tenen knoflook, geraspt
- 2 el roomboter
- 1 L groentebouillon
- 5 g verse peterselie
- ½ tl chiliflakes
- 1/4e citroen, rasp en sap
- 100 ml olijfolie
- 250 ml kookroom
- Peper en zout, naar smaak
- 12 gamba’s, gepeld en geschoond
- 1 el zonnebloemolie
- 1 bosuitje, in ringetjes gesneden.
Bereidingswijze
Stap 1: Fruit in een ruime soeppan de preiringen en knoflookrasp aan in de roomboter. Voeg daarna de aardappelen toe en giet er de groentebouillon bij. Breng het geheel aan de kook. De soep kan gepureerd worden wanneer de aardappelen gaar zijn, dit duurt circa 10 minuten.
Stap 2: Maak ondertussen een kruidenolie. Pureer de peterselie, chiliflakes, citroenrasp en -sap en olijfolie met de staafmixer
Stap 3: Pureer de soep zodra het kan. Meng er daarna nog kookroom en peper en zout naar smaak doorheen.
Stap 4: Bak de geschoonde, gehalveerde gamba’s in een beetje zonnebloemolie gaar en serveer ze in de soep.
Maak de soep af met de kruidenolie en wat gesneden bosuiringetjes.