Lauwwarme salade van gegrilde groenten
Ingrediënten:
- 1 gele courgette, in plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
- 1 aubergine, in plakjes gesneden
- 2 tomaten, in ruime parten gesneden
- 4 el olijfolie
450 g Cêlavíta’s oma’s opbakkers - Peper en zout, naar smaak
- 200 g kikkererwten, uitgelekt
- 3 takken munt, blaadjes
- 1/2e citroen, rasp en sap
- 125 g geitenroomkaas, naturel
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de grillpan voor op matig vuur. Besprenkel de courgette, paprika, aubergine en tomaten met 2 eetlepels olijfolie. Grill de groenten stuk voor stuk. De ene soort duurt iets langer om te garen dan de andere soort. Leg de gegrilde groenten in een ruime schaal.
Stap 2:
Verwarm een ruime bakpan voor met 2 eetlepels olijfolie. Bak de opbakaardappeltjes in ca. 10 minuten goudbruin op matig vuur. Schud de opbakaardappeltjes regelmatig om en breng ze op smaak met peper en zout.
Stap 3:
Meng ondertussen de gegrilde groenten met de kikkererwten, muntblaadjes, rasp en sap van een halve citroen en peper en zout naar smaak. Brokkel als laatste de geitenroomkaas door de gegrilde groenten.
Serveer de lauwwarme gegrilde groentesalade met de gebakken opbakaardappeltjes.