Ga naar de inhoud
`
Oma’s Opbak Aardappeltjes met knakworstjes en mosterdmayonaise
Makkelijk voor een schooldag en ook leuk om samen met de kinderen te maken! In maar liefst 20 minuten kun je dit gerecht op tafel hebben. Heerlijk samen genieten!
Hoofdgerecht
4 personen
20 minuten
Ingrediënten:
Product
  • CêlaVíta Oma’s Opbak Aardappeltjes (700 gram) of 2 verpakkingen CêlaVita Oma’s Opbak Aardappeltjes (à 450 g)
  • 4 eetlepels (halfvette) mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 volle eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels olie
  • 10-12 knakworsten à 40 g (uit blik/pot of koeling)
  • 3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Snuf zout en peper
Bereidingswijze

Bereiden

 

Stap 1:

Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar en breng de dip op smaak met zout en peper.

 

Stap 2:

Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan – of gebruik twee koekenpannen – en schep de opbakaardappeltjes erdoor. Bak ze in 10-12 minuten op matig hoog vuur gaar en goudgeel. Schep de aardappeltjes regelmatig om.

Bereiden in de airfryer kan natuurlijk ook. 

 

Stap 3:

Snijd de knakworstjes elke centimeter in, maar niet helemaal door. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de worstjes in 4-6 minuten knapperig, keer ze halverwege voorzichtig om. Door de warmte gaan de inkepingen openstaan en trekken de worstjes rond.

 

Stap 4:

Schep de bieslook en peterselie door de aardappeltjes. Schep de aardappeltjes op borden en leg de worstjes ernaast. Zet op elk bord een schaaltje met dipsaus.

 

Tip:

Lekker met appelmoes en een frisse salade!

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker