![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/pieper_notext.png.637b12.webp)
`
![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/pieper_notext.png.637b12.webp)
Airfryer aardappeltjes met spekjes, ui en doperwtjes
Sta je niet te boek als keukenprins(es), dan is dit airfryer gerecht ideaal. Heerlijk knapperige aardappeltjes met spekjes, ui en verrassend: de doperwt. Het wordt de prins(es) op de erwt vanavond.
![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/gerecht.png.29b722.webp)
Bijgerecht
![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/persoon.png.31046d.webp)
2 personen
![](https://celavita.nl/app/themes/celavita/public/images/klok.png.e8f983.webp)
30 minuten
Ingrediënten:
![Product](https://celavita.nl/app/uploads/2024/01/Omas-opbakkers-450g.png)
- 225 gram CêlaVíta oma’s opbakaardappeltjes (verpakking 450 gram)
- 1 rode ui
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 400 gram doperwten (uit de vriezer)
Bereidingswijze
Voorbereiden
Stap 1:
Verwarm de airfryer voor op 175°C. Pel de ui en snipper deze grof.
Bereiden
Stap 2:
Meng de ui en de spekblokjes door de aardappeltjes.
Tip:
Je kunt de spekblokjes ook vervangen door hamreepjes.
Stap 3:
Bak de aardappeltjes in ca. 20 minuten gaar en goudbruin in de airfryer. Halverwege een keer omschudden.
Stap 4:
Spoel de bevroren doperwten af onder de warme kraan zodat ze ontdooien en warm worden. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Verwarm de doperwten de laatste 5 minuten mee met de aardappeltjes. Schep ze even om.