Winterse traybake met kippenboutjes, aardappel, pompoen en paddenstoelen
Geniet tijdens een koude winteravond van deze heerlijke traybake met kippenboutjes, aardappel, pompoen en paddenstoelen.
Ingrediënten:
- 400 g kippenboutjes
- 1 sinaasappel, rasp en sap
- 1 el bruine suiker
- Zout en peper, naar smaak
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- 200 g pijpsjalotten, gepeld
- 200 g pompoen, schoon
- 4 bosuitjes
- 1 zak Cêlevíta Oma’s kook aardappelen kruimig, 500 g
- 250 g gemengde bospaddenstoelen, schoon
- 2 el olijfolie
Extra nodig:
Grote bakplaat en bakpapier.
Bereidingswijze
Stap 1:
Marineer de kippenboutjes in een mengsel van sinaasappelrasp en -sap, bruine suiker, zout en chiliringetjes. Zet minimaal een uur in de koelkast.
Stap 2:
Verwarm de oven met bovenwarmte grill voor op 200 °C.
Halveer de gepelde pijpsjalotten. Snijd de pompoen in grove blokken. Snijd het wit van de bosui in grove stukken, snijd het groen van de bosui in fijne ringen.
Meng de pijpsjalotten, pompoen, wit van de bosui, aardappelen en gemengde paddenstoelen met wat olijfolie en zout en peper naar smaak.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel alle groenten over de bakplaat. Haal de kippenboutjes uit de marinade, bewaar de marinade nog even. Leg de kippenboutjes bovenop de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven.
Stap 3:
Bak de kippenboutjes en groenten gaar en bruin in de oven. Dit duurt circa 35 minuten. Draai halverwege de baktijd de kippenboutjes een keer om en besprenkel ze met de overgebleven marinade.
Maak de traybake af met de groene bosuiringen. Serveer de traybake op tafel.