Parmezaanse aardappeltjes met geroosterde bloemkool en varkenshaas
Dit is een perfecte maaltijd voor in het weekend. Laat je gezin verrassen met de Parmezaanse kaas over de aardappelen heen. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 450 g CêlaVíta Oma’s Opbakkers aardappeltjes
- 150 g Griekse yoghurt
- ½ el kerriepoeder
- Zout en peper, naar smaak
- 1 kleine bloemkool
- 1 varkenshaas à 200 g
- 1 el roomboter
- 1 el zonnebloemolie
- Parmezaanse kaas, geraspt naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de yoghurt, kerriepoeder en zout en peper door elkaar heen. Snijd de bladeren van de bloemkool en was de bloemkool. De bloemkool kan in zijn geheel bereid worden of worden gesneden in dikke plakken. Smeer de bloemkool in met het yoghurt mengsel en leg de bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Zet de bloemkool in de oven om te roosteren. Dit zal ongeveer een uur duren voor een hele bloemkool en circa 35 minuten voor dikke plakken bloemkool.
Stap 2: Bestrooi de varkenshaas rondom met zout en peper. Bak de varkenshaas in zijn geheel rondom goudbruin in de roomboter. Haal de varkenshaas uit de pan. De varkenshaas gaat in de oven bij de bloemkool als deze bijna gaar is. Prik na 45 minuten baktijd in de (hele) bloemkool met een vork. Als deze er zonder al te veel weerstand in gaat mag de varkenshaas de laatste 10-15 minuten meebakken in de oven.
Stap 3: Zodra de varkenshaas de oven in gaat bij de bloemkool kunnen de aardappelen gebakken worden. Verhit een ruime bakpan met roomboter en zonnebloemolie. Bak de aardappelen naar aanwijzing op de verpakking goudgeel. Strooi als laatste de Parmezaanse kaas over de aardappelen heen en bak het kort mee in de pan.
Serveer de bloemkool in zijn geheel op een schaal. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer het gerecht met de aardappels.