Ga naar de inhoud
`

Varkensrollade

Nog geen inspiratie voor het hoofdgerecht bij kerst, bij deze een heerlijke aanrader: deze varkensrollade zal de show stelen tijdens het kerstdiner. Het duurt even om te maken, maar dan heb je ook wat!

Hoofdgerecht
6 personen
70 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 1 zak Cêlavíta Oma’s kook aardappelen kruimig 500 g
  • 2 el roomboter
  • 800 gram varkensrollade
  • Zout en peper, naar smaak
  • 300 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 rode ui, gepeld en in halve ringen
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • 1 el water
  • 1 grote appel
  • Optioneel: rode uien/cranberrycompot

 

Extra nodig:

Ruime braadslede geschikt voor de oven, kookkwast, kernthermometer, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Stap 1: 

Warm de oven voor op 155C. Verwarrm in een braadslede de roomboter. Braad de rollade rondom goudbruin aan in de roomboter en zout en peper de rollade ondertussen. 

 

Stap 2: 

Voeg de aardappelen, spruiten en gesneden rode ui toe aan de braadslede. Zet de braadslede in de oven. Braad de rollade in circa 50 minuten gaar. Als je een kernthermometer hebt gebruik deze dan. Stel de temperatuur in op 58C voor rosé en op 70C voor doorbakken. 

 

Stap 3: 

Meng de honing, mosterd en water. Bestrijk de rollade om de 10-15 minuten met dit honing-mosterd mengsel. Roer dan ook meteen even de aardappelen en spruiten om in de braadslede. 

 

Stap 4: 

Als het vlees klaar is haal je de rollade uit de braadslede en pak je de rollade in met aluminiumfolie om te rusten. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200C met bovenwarmte grill. Plaats de braadslede zonder de rollade terug in de oven. Schil de appel en snijd het klokhuis weg. Snijd de appel in grove blokken. Voeg de appelblokjes toe aan de braadslede. 

 

Stap 5: 

Bak de aardappelen en spruitjes in de oven tot ze goudbruin zijn. Snijd de rollade in mooie plakken en leg deze plakken terug in de braadslede op de groenten. Serveer de braadslede op tafel. Bij dit gerecht is het lekker om er een compote bij te serveren 

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker