`
Cassoulet met kip
In het schilderij De Aardappeleters maakte van Gogh een voorstelling van de klassieke boerenmaaltijd. Wij hebben er een nieuwe draai aangegeven met kip, aardappelen, bruine bonen, paddenstoelen en spekjes.
Hoofdgerecht
2 personen
60 minuten
Ingrediënten:
- 1 zak Cêlavíta Oma’s kook aardappelen kruimig, 500 g
- 2 el olijfolie
- 2 kippenbouten
- Zout en peper, naar smaak
- 75 g bacon, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
- Peper, naar smaak
- 300 ml kippenbouillon
- 100 ml kookroom
- 200 g bruine bonen, (blik) uitgelekt
- 5 g bladselderij, fijngesneden
Bereidingswijze
Stap 1:
Verhit een ruime braadpan met olijfolie. Bak de kippenbouten op matig vuur rondom bruin. Zout en peper de bouten rondom terwijl ze aanbraden. Haal de bouten uit de pan als ze goudbruin zijn. Bak nu de bacon, ui en paddenstoelen tot ze mooi gekleurd zijn in de braadpan. Breng dit op smaak met peper.
Stap 2:
Leg de kippenbouten terug in de pan. Voeg de bouillon en kookroom toe. Stoof de bouten op matig vuur, met een deksel op de pan, gaar. Dit duurt circa 30 minuten.
Stap 3:
Voeg de aardappelen toe aan de stoofpan. Stoof dit nog circa 12 minuten mee tot de aardappelen gaar zijn. Voeg dan de bruine bonen en bladselderij toe en stoof dit nog kort mee.