Ga naar de inhoud
`

Papillotte met krieltjes en kabeljauw

‘En papillotte’ is het garen van vis, vlees of groenten in een pakketje. Hierdoor blijven de smaken perfect behouden en zet je eenvoudig een heerlijke maaltijd op tafel!

Hoofdgerecht
2 personen
35 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 1 zak CêlaVíta minikrieltjes, 450 g
  • 50 g lente-ui, in ringen gesneden
  • 50 g wortel, geschild en dungesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in reepjes gesneden
  • 7 g dille, fijngesneden
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 stuks kabeljauwfilet, zonder vel, 120 g per stuk
  • 2 el boter
  • 6 el witte wijn, het liefst de wijn die je bij het gerecht drinkt

Bereidingswijze

Bereiden

 

Stap 1:

Knip twee ruime vellen bakpapier van gelijke grootte. Maak ze nat onder lauwwarm water en knijp ze even flink, zodat het papier flexibel wordt. Dep de stukken bakpapier een beetje droog en leg ze daarna op de werkbank.

 

Stap 2:

Meng de gesneden lente-ui, wortel, bleekselderij en minikriel met de fijngesneden dille en wat peper en zout naar smaak. Verdeel de gemengde groenten over de twee stukken bakpapier. Leg hier bovenop de porties kabeljauwfilet en bestrooi deze ook licht met een klein beetje peper en zout. Leg op iedere kabeljauwfilet een goede eetlepel boter en verdeel wat witte wijn over de kabeljauwfilets.

 

Stap 3:

Verwarm de airfryer of oven voor op 180 °C.
Maak met behulp van wat bindtouw twee dichte pakketjes waaruit de stoom niet kan ontsnappen tijdens het bakken. Gaar de pakketjes in circa 25 minuten op 180 °C in de airfryer of oven. (Let op dat het bakpapier niet tegen de bovenkant van de airfryer komt.)

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker