Pesto aardappeltjes met tomatensalade en burrata
Gebakken aardappeltjes van CêlaVíta met een Italiaanse twist. Met zelfgemaakte pesto, een frisse tomatensalade en romige burrata.
Ingrediënten:
- 700 g CêlaVíta oma’s opbakkers
- 2 burrata, uitgelekt
Voor de pesto:
- 15 g basilicum, blaadjes en steeltjes
- 20 g pijnboompitjes, geroosterd
- 1 klein teentje knoflook, schoongemaakt
- 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Peper en zout, naar smaak
- 50 à 75 g olijfolie, afhankelijk van de dikte die je wilt bereiken
Voor de salade:
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 2 el rode wijnazijn
- 500 g tomaten
- 2 el olijfolie
- Peper en zout, naar smaak
- 4 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
Stap 1: Marineer de gesneden rode ui, minimaal 30 minuten in de rode wijnazijn.
Stap 2: Doe voor de pesto alle ingrediënten behalve de peper, zout en olijfolie in een staafmixer bakje. Pureer dit met de staafmixer terwijl je langzaam de olijfolie toevoegt. Maak de pesto zo dik of dun als je wilt door naar wens meer of minder olijfolie toe te voegen. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Stap 3: Snij de tomaten in partjes. Meng de tomaten met de gemarineerde rode uien (met azijn), olijfolie en peper en zout naar smaak.
Stap 4: Bak de aardappeltjes in een ruime bakpan met zonnebloemolie op matig vuur goudgeel in circa 10 minuten. Meng er pesto naar smaak doorheen. Schep de pesto aardappeltjes op een grote schaal en verdeel er de tomaten salade overheen. Leg de burrata in het midden op de gebakken pesto aardappelen.