Kipspies met appel en Oma's opbakkers
Lekker Hollands, kip met appel en aardappels. Daar mag appelmoes bij!
Ingrediënten:
Voor de spiesjes van kippendij en appel:
- 2 appels, jonagold, geschild
- 500 g kippendijvlees, zonder vel
- 2 el olijfolie
- 2 takjes tijm, fijngehakt
- Peper en zout, naar smaak
Voor de gebakken aardappels:
- 1 zak CêlaVíta Oma’s opbakkers 700 g
- 1 el zonnebloemolie
- Peper en zout, naar smaak
Extra nodig: spiesjes of satéprikkers, antiaanbakpan en grillpan.
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de geschilde appel in blokjes van 3 cm.
Stap 2: Snijd de kippendijen in stukjes, net zo groot als de appel. Meng de kippendijen met olijfolie, fijngehakte tijm en peper en zout naar smaak. Rijg de kippendij- en appelstukjes om en om op de spiesjes. Maak 2 spiesjes per persoon.
Verwarm een grill- en bakpan.
Stap 3: Bak de aardappeltjes in zonnebloemolie goudgeel en krokant in ongeveer 14 minuten op matig vuur. Breng ze op smaak met peper en zout.
Grill ondertussen in de grillpan de kip-appelspiesjes gaar. Draai de spiesjes regelmatig om. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Tip: Serveer er voor de kinderen wat appelmoes bij. Lekker met een simpele salade.
De aardappelen kunnen ook bereid worden in de airfryer, besprenkel ze dan vooraf met wat zonnebloemolie. In de airfryer duurt het bakken ongeveer 18 minuten op 200 °C.