`
Boerenomelet met aardappel en groenten met grof volkorenbrood
Een goede gevulde omelet, lekker als ontbijt of lunch.
Lunch
4 personen
20 minuten
Ingrediënten:
- 450 g Cêlavíta Oma’s opbakkers, in kleine stukjes gesneden
- 150 g spekreepjes
- 6 eieren
- 200 ml melk
- Peper en zout, naar smaak
- 300 g groenten, divers, in kleine stukjes gesneden
- 1 el roomboter
- 8 sneden grof volkorenbrood.
Bereidingswijze
Stap 1:
Bak in een ruime koekenpan op matig vuur de spekreepjes bruin.
Stap 2:
Ondertussen de eieren loskloppen in de melk en hieraan al peper en zout toevoegen.
Stap 3:
Voeg de gemengde groenten, aardappel en roomboter toe aan de bakpan met spekreepjes, bak dit circa 3 minuten mee. Giet het melk en eiermengsel in de pan. Doe de deksel op de pan en zet de pan op matig vuur. Gaar de omelet in circa 6 minuten.
Stap 4:
Laat de omelet uit de pan glijden op een grote schaal. Serveer met volkorenbrood.
Tip: Een boerenomelet is ideaal om restjes groenten op te maken.