Ga naar de inhoud
`
Pikante tjaptjoy met oma's kookvaste aardappelen
Tjap tjoy betekent gemengde groente en is van oorsprong een Kantonees Chinees gerecht. Gecombineerd met onze aardappelen heb je een bijzonder AGV-tje.
Hoofdgerecht
4 personen
30 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 500 g cêlavíta’s kookvaste aardappelen, gehalveerd
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, geschoond en in plakjes gesneden
  • 300 g kipfilet, in reepjes gesneden
  • 200 g babymaïs, gehalveerd
  • 250 g peultjes, geschoond
  • 2 tl sambal
  • 3 el zoute sojasaus
  • 2 el maïzena
  • 400 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 g taugé
  • Evt. gebakken uitjes, een rood pepertje en bosui in ringetjes gesneden
Bereidingswijze

Stap 1:

Kook de aardappelen in ca. 14 minuten gaar, laat ze daarna droogstomen.

 

Stap 2:

Verhit ondertussen een ruime wokpan met 2 el zonnebloemolie. Bak hierin op middelhoog vuur de rode paprikareepjes, rode ui, knoflook en kipreepjes ca. 3 minuten.

Voeg daarna de babymaïs en peultjes toe. Bak dit samen ook ca. 3 minuten.

 

Stap 3:

Maak ondertussen een mengsel van de sambal, zoute sojasaus en maïzena.
Blus de pan af met 400 ml water en voeg het groente bouillonblokje toe. Voeg de gekookte aardappelen en taugé toe aan de pan en voeg het maïzenapapje toe. Roer goed door en verwarm door tot de saus gebonden is.

 

Serveer de tjaptjoy afgemaakt met wat gebakken uitjes, rode peper en bosui.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker