Gevulde bolcourgette met vega gehakt, kaas en mini kriel
Ingrediënten:
- 450 g Cêlavíta verse minikrieltjes
- 2 bolcourgettes
- 100 g vegan gehakt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geraspt
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4e tl chilivlokken
- Peper en zout, naar smaak
- 50 g plantaardige kaas, geraspt
- 2 el olijfolie
- 1 puntpaprika, in ringen gesneden
Extra nodig:
Ruime ovenschaal
Bereidingswijze
Stap 1:
Snijd een klein stukje van de onderkant van de bolcourgettes af, zodat ze recht blijven staan op de ovenschaal. Snijd het kapje van de bolcourgette, en lepel de zaadlijst uit de bolcourgette. Zet de bolcourgettes op een ruime ovenschaal waar ook de minikriel en paprika nog bij kan tijdens het bakken. Verwarm de oven voor op 190 °C.
Stap 2:
Meng het veganistische gehakt met ui, knoflook, oregano, paprikapoeder, chilivlokken, peper en zout naar smaak en de helft van de plantaardige kaasrasp. Vul de bolcourgettes losjes met het veganistische gehakt en strooi bovenop de overgebleven plantaardige kaas. Zet het kapje op de bolcourgettes.
Stap 3:
Meng wat olijfolie en peper en zout door de minikrieltjes en gesneden puntpaprika. Voeg de minikriel en puntpaprika toe aan de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in de oven. Bak de bolcourgette, minikriel en puntpaprika ca. 30 minuten tot de minikrieltjes goudbruin zijn. Roer de minikrieltjes en paprika halverwege de baktijd een keer door.