Ga naar de inhoud
`

Gebakken kriel met gegrilde lamskoteletjes en ratatouille

Een lekkere maaltijd met gegrilde lamskoteletjes en gebakken krieltjes. Eet jij vanavond dit smaakvolle recept?

Hoofdgerecht
2 personen
60 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 2 el zonnebloemolie
  • 450 g CêlaVíta mini kriel
  • 1 tak tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • Zout en peper, naar smaak
  • 400 g lamskoteletten, op kamertemperatuur
  • 1 el olijfolie

 

Voor de ratatouille:

  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 takjes tijm, gerist
  • 1 tak rozemarijn, gerist en fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 300 g tomatenblokjes op sap
  • 2 pomodori tomaten, in blokjes
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette

 

Extra nodig:

Ovenschaal en aluminiumfolie

Bereidingswijze

Stap 1:

Fruit de knoflook, ui, tijm en rozemarijn in olijfolie glazig. Voeg de tomatenblokjes op sap en verse tomatenblokjes toe en breng dit op smaak met zout en peper. Vul een ronde ovenschaal met de saus. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Leg deze om en om rond in de saus. Tot deze helemaal bedekt is. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak de ratatouille-ovenschaal in ongeveer 45 minuten gaar op 170°C. Verwijder de aluminiumfolie, verhoog de oventemperatuur naar 190°C en bak de ratatouille nog 10 minuten verder.

 

Stap 2:

Wanneer de ratatouille (bijna) klaar is, verwarm je een ruime bakpan met wat zonnebloemolie en bak je de krieltjes naar aanwijzing op de verpakking goudbruin. Voeg halverwege tijdens het bakken de tak tijm, rozemarijn en gele paprikablokjes toe aan de bakpan.

Terwijl de krieltjes bakken kunnen de lamskoteletjes in een grillpan gegrild worden. Smeer de lamskoteletjes in met een klein beetje olijfolie en bestrooi het met zout en peper. Grill de koteletjes aan beide zijden ongeveer 2 minuten, laat ze daarna op een bord onder aluminiumfolie rusten.

Serveer de ratatouille in de ovenschaal en de gebakken krieltjes en gegrilde lamskoteletten op bord.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker