Airfryerschotel Ratatouille aardappeltjes
Hét eenpansgerecht voor in de airfryer! Weinig afwas en groots genieten met dit gerecht, dat in zijn geheel in de airfryer kan. Heb je nog wat verschillende restjes liggen? Verwerk deze dan in de schotel of werk met een variatie aan groenten. Rest ons nog maar een ding: ‘eet smakelijk!’.
Ingrediënten:
- 1 verpakking CêlaVíta minikrieltjes (450 gram)
- 1 courgette
- 1 kleine rode paprika
- 125 gram champignons
- 300 gram gerookte kipfilet
- 125 gram roomkaas
- 4 lepels melk
- Teentje knoflook
- 4 eetlepels geraspte kaas
Bereidingswijze
Voorbereiden
Stap 1:
Verwarm de airfryer voor op 165°C. Maak de courgette schoon en snij deze in blokjes. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes. Veeg de champignons schoon en snij ze in 4 parten.
Stap 2:
Snij de kipfilet in blokjes. Bak de kip even kort op. Meng hierna de aardappeltjes met de groenten en de kip. Doe alles in een ovenschaal die in de airfryer past.
Bereiden
Stap 3:
Roer de roomkaas los met de melk. Pers de knoflook erboven uit en maak op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel over het aardappel-groentemengsel.
Tip:
Bestrooi de schotel met kaas en pijnboompitjes (ca. 80g).
Stap 4:
Bak de schotel in de airfryer gaar in 20-25 minuten. Ongeveer 10 minuten voor het einde de schotel met de geraspte kaas bestrooien. Lekker met een tomatensalade.