`
Aardappeltortilla uit de airfryer
Behoefte aan Spaanse sferen in je huis, maar geen tijd om te reizen? Maak dan deze aardappeltortilla en binnen 25 minuten kun je aan tafel. Tot die tijd mag er gedanst worden!
Bijgerecht
2 personen
25 minuten
Ingrediënten:
- ½ verpakking Oma’s opbakaardappeltjes
- ½ rode ui
- 1 tomaat
- 2 eieren
- Mespunt (gerookt) paprikapoeder
Bereidingswijze
Voorbereiden
Stap 1:
Verwarm de airfryer voor op 175 °C. Pel en snipper de ui. Snij de tomaten in parten. Snij de zaadjes eruit (deze worden niet gebruikt). Snij het tomatenvruchtvlees in blokjes.
Tip:
In plaats van tomaat kun je ook doperwten of restje gekookte sperzieboontjes gebruiken
Stap 2:
Klop de eieren los met peper, zout en paprikapoeder in een grote schaal.
Stap 3:
Meng de aardappels, ui en tomaten door de eieren.
Stap 4:
Doe het geheel over in de vorm, strijk plat en bak de tortillla in 20 minuten gaar in de airfryer. Serveer in punten met een salade van kropsla.