Ga naar de inhoud
`

Tapasplank met gepaneerde en gefrituurde aardappeltjes met aïoli

Super gezellig zo'n tapas plank met allerlei hapjes. Deze krokante aardappeltjes maak je gemakkelijk zelf.

Bijgerecht/borrel
4 personen
20 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 450 g Cêlavíta Oma’s opbakkers
  • 4 el aardappelzetmeel
  • 4 el water
  • 50 g panko
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout, naar smaak
  • Ruim olie, om te frituren (of een frituurpan)

 

Voor de aïoli:

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1/2e citroen, rasp en sap
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 el extra vergine olijfolie

 

Diverse tapas bijgerechten naar keus.

Bereidingswijze

Stap 1:

Maak een aïoli; Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en rasp en sap van een halve citroen en knoflookrasp door elkaar. Maak de aïoli op smaak met wat peper en zout. Doe de aïoli in een klein kommetje en schenk hier bovenop wat extra vergine olijfolie.

 

Stap 2:

Verwarm een frituurpan of een hapjespan met voldoende olie. Maak een yoghurt-dik mengsel van de aardappelzetmeel en water. Meng dit door de aardappelen heen.
Meng de panko met de gedroogde tijm, paprikapoeder en peper en zout.
Wentel de aardappelen door de Panko.

Frituur de aardappelen op 175 °C goudgeel.

 

Stap 3:

Serveer de aardappelen en aïoli als bijgerecht op een lekkere gevulde tapasplank.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker