`
Scholzalmrolletje
Bij aardappels denk je vaak aan koken of bakken, maar bij dit recept gaan we ze stomen! Een snel, simpel en gezond recept, maar wel net even anders dan je gewend bent.
Hoofdgerecht
2 personen
25 minuten
Ingrediënten:
- 1 zak Cêlavíta Oma’s kook aardappelen kruimig, 500 g
- 2 scholfilets à 120 g
- 2 plakken zalmfilet, dunne lange plak, 60 g stuk
- Zout en peper, naar smaak
- 2 el olijfolie
- Snufje saffraandraadjes
- CêlaVíta Kruimige aardappelen 500 gram
- 150 g bimi
- 200 g bloemkool, in roosjes
Extra nodig:
Opbindtouw, stoommand per persoon
Bereidingswijze
Stap 1:
Leg de scholfilet op de snijplank en plet de filet iets. Leg de plak zalm op de scholfilet en bestrooi met zout en peper. Rol de vis op en bind het rolletje vast met bindtouw. Besprenkel het schol-zalmrolletje met wat olijfolie.
Stap 2:
Meng een eetlepel olijfolie met wat saffraandraadjes, zout en peper. Wentel de aardappelen door de saffraanolie.
Stap 3:
Breng een ruime pan water aan de kook, waar de stoommanden boven passen.
Vul de stoommand met de saffraan-aardappel, bimi en bloemkool, stoom dit 6 minuten. Voeg dan het schol-zalm rolletje aan de stoommand toe en stoom dit nog circa 7 minuten verder tot de vis gaar is.