Voor de rendang:
- 500 g sukadelappen, in blokjes van 2 cm gesneden
- 2 el zonnebloemolie
- Rendang boemboe
Voor de boontjes en Wokjes:
- 500 g sperziebonen, geschoond
- 450 g CêlaVíta Wokjes
- Snuf zout
- 2 el zonnebloemolie
- 2-3 el gebakken uitjes
- Rode peper, naar smaak
Stap 1:
Verhit een ruime stoofpan met daarin 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak het sukadevlees rondom bruin aan. Voeg de boemboe naar aanwijzing op de verpakking toe aan de pan.
Stoof het vlees met een deksel op de pan gaar op laag vuur. Dit kan 2-3 uur duren. Laat daarna het vlees nog circa 15-20 minuten sudderen zonder deksel zodat de saus wat kan inkoken.
Stap 2:
Wanneer de rendang gaar is en de saus staat in te koken, kunnen de boontjes gekookt worden en de aardappeltjes gebakken. Breng voor de boontjes een ruime pan water met wat zout aan de kook. Kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Ondertussen in een ruime bakpan de knoflook & chili aardappeltjes in zonnebloemolie bakken naar aanwijzing op de verpakking.
Serveer de rendang, Wokjes en sperziebonen afgetopt met wat gebakken uitjes en gesneden rode peper.