Pikante spruitenwok
Een heerlijk Aziatisch recept met oer-Hollandse ingrediënten wat supersnel op tafel staat!
Ingrediënten:
- 1 zak Cêlavíta wokjes, 450 gram
- 400 g spruitjes, indien nodig gehalveerd
- 1 el zonnebloemolie
- Snuf zout
- 100 g gerookte spekreepjes
- 1 teen knoflook, geraspt
- 2 cm gember, geraspt
- 1 rode ui, gepeld en in parten gesneden
- 2 tl sambal badjak
- 1 el chilisaus
- 1 vleestomaat, in blokjes gesneden
- 1 kleine rode peper, in ringetjes gesneden
- 50 g oude kaas, geraspt
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 2 el zure room
Bereidingswijze
Bereiden
Stap 1:
Kook de spruitjes in een pan ruim kokend water beetgaar. Dat duurt ongeveer 4 minuten. Schep ze uit het water en laat ze uitwasemen.
Stap 2:
Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok. Wok de wokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin, snufje zout erbij en schep ze uit de wok. Veeg de wok schoon en verhit nogmaals een scheutje zonnebloemolie.
Wok de spekjes 2 minuten, voeg dan de geraspte knoflook, gember en uienpartjes toe. Schud om en voeg de spruitjes en wokjes toe. Voeg na 3 minuten bakken de sambal, chilisaus, tomaatblokjes en peperringetjes toe. Bak kort mee.
Stap 3:
Maak de wok af door als laatste de geraspte oude kaas en lente-uiringetjes toe te voegen.
Schep de wokschotel in een ruime schaal. Top af met een flinke schep zure room.
Variatietip:
Als dit te pittig is kun je uiteraard de sambal uit het gerecht weglaten.